A DETE cég 1954-ben, azaz már egy esztendővel alapítása után ipari lakkozástechnikával foglalkozott. A bajorországi vas- és acélipari szakmai egyesülettel együttműködve a DETE cég már mértékadó módon részt vett az airless szórási eljárás bevezetésében. 1970-ben kifejlesztettünk egy szabadalmi és mintavédelmi oltalom alatt álló mechanikus kétkomponensű szóróberendezést. Lakkozó készülékek gyártására (DETE márkajelzés alatt) Dr. Hans-Georg Tettenborn a feleségével, Erikával és fiával, Hans-Jürgennel alapított korlátolt felelősségű társaságot 1976-ban. 1978-ban kifejlesztették Vulkan elnevezésű, átfolyós rendszerű festékmelegítőjüket, amely Európa-szerte nagy sikert aratott.

1982-ben kifejlesztettük az első robbanásvédett lakkozó robotot Németországban. 1987-ben Dr. Hans-Georg Tettenborn vegyes vállalatot alapított a lakkozóberendezések magyarországi gyártására. 2005-ben a DETRONIC MIX elektronikus többkomponensű berendezés elérte a sorozatgyártásra való érettséget. 2007-ben a társaság három új társasági tagot vett fel az igazgatói körből. Az általános globalizáció hatására 2008-ban világszerte kibővült értékesítő és szervizhálózatunk. Fejlesztéseink során a mai napig nagy hangsúlyt fektetünk a jövő szempontjából oly fontos környezetvédelem keretein belül a környezetkímélő, energiatakarékos és csökkentett kibocsátású termékek fejlesztésére.

Fenntarthatóság a DETE vállalatnál
A DETE cég már több éve tagja a Bajor Környezetvédelmi Paktumnak, amely az üzemi fenntarthatóságra vonatkozó önkéntes kötelezettségvállalást jelenti, különösen a hatékony energiafelhasználás és a járműpark klíma általi elviselhetősége területén. Mégis amellett döntöttünk, hogy lényegesen többet teszünk, mint amit a Környezetvédelmi Paktum tőlünk megkíván; így már több éve az EVU NaturWatt-tól szerzünk be tanúsított ökoáramot, üzemi hulladékgazdálkodásunkat lényegesen javítottuk (pl. már alig van maradék szemét), és semlegesítettük a földgáz használatából eredő összes CO2-kibocsátásunkat. A repülés okozta kibocsátást is már részben kompenzáljuk az atmoszférán keresztül. Így elmondható, hogy vállalatunk CO2 semlegesen működik. Ez egyébként ugyanazon elvnek felel meg, amelyet CNC – carbon neutral coated – szénsemleges bevonat – szolgáltatásunk esetében is alkalmazunk.